Zondag 16 juni 2024

Wandelen voor het goede doel?

de Besterd Walk
start op het besterdplein tussen 11.30u en 13.30u

Op deze zondag 16 juni organiseert Stichting Inzet Loont het “Wandelen-voor-Anderen” evenement in Tilburg, 5 km wandelen. De tocht gaat door de oud-Tilburgse wijk Theresia, met verrassende zijstappen tijdens de tocht, de LocHal, het Ontdekstation013, het Textielmuseum en het IPSO centrum Midden-Brabant met als doel: geld ophalen voor de IPSO Centra voor mensen met en na kanker.

De Besterd Walk maakt ook onderdeel uit van de Tilburg Triple. De Tilburg Triple medaille wordt uitgereikt aan sportieve deelnemers die aan meerdere Tilburgse wandel- en loopevenementen meedoen. Met Tilburg Triple is Tilburg de eerste stad in Nederland die op deze manier inwoners stimuleert om te bewegen. Met de Tilburg Triple hoopt Tilburg meer mensen in beweging te krijgen. De Tilburg Triple is een terugkerend initiatief van Sportbedrijf van gemeente Tilburg in samenwerking met Citymarketing Tilburg.

De deelnemende wandel- en loopevenementen zijn: Winterseries van WSV Hart van Brabant / Tilburg, Kruikenloop, Verbeeten Challenge, PUURloop, De Besterd Mijl, Kermisrun Tilburg, Survivalrun Udenhout, Lopers Company Tilburg run en de Warandeloop. Meer informatie vind je op www.sportintilburg.nl/tilburg-triple

Heb je vragen over de Besterd Walk?

Stuur een mail naar frank@inzetloont.nl 

HET GOEDE DOEL

 

Centra voor mensen die leven met en na kanker.

Deze IPSO centra, in Tilburg en Waalwijk, bieden professionele psychosociale (mentale) steun aan mensen die leven met en na het krijgen van deze schokkende diagnose. Een ziekte die het leven van lotgenoten en naasten volledig overhoopgooit. Na het medisch proces willen mensen weer voorzichtig gaan denken aan de toekomst. Het leven gaat door, maar het lijkt wel alsof er een glaswand staat tussen het dagelijks leven en hun leven.

Stichting Inzet Loont

Wij zijn een stichting met een bestuur van 4 gemotiveerde vrijwilligers, die zich primair inzet voor de lotgenoten met de diagnose kanker. De gevolgen hiervan zijn ons niet onbekend. Wij vinden het zeer lonend om naast onderzoek ons vooral in te zetten voor mensen die juist nu leven met en na kanker. Vandaar de naam: Inzet Loont. Onze stichting is fondsenwerver van de 2 Centra.

De wandeling, De Besterd Walk

 

Zondag 16 juni kunt u meedoen met De Besterd Mijl “Wandelen-voor-Anderen”. Dit evenement in het centrum van Tilburg is een 5 km lange wandeltocht. De tocht gaat onder andere door de oud-Tilburgse wijk Theresia, met verrassende zijstappen tijdens de tocht. Zo loopt de wandeltocht dóór de LocHal, dóór het Ontdekstation013, dóór het Textielmuseum en is er een rustmomentje met een gratis frisdrank bij het IPSO centrum Midden-Brabant, het Inloophuis aan het Wilhelminapark.

Burgemeester Brokxlaan 1000
De LocHal

Wij zijn een stichting met een bestuur van 4 gemotiveerde vrijwilligers, die zich primair inzet voor de lotgenoten met de diagnose kanker. De gevolgen hiervan zijn ons niet onbekend. Wij vinden het zeer lonend om naast onderzoek ons vooral in te zetten voor mensen die juist nu leven met en na kanker. Vandaar de naam: Inzet Loont. Onze stichting is fondsenwerver van de 2 Centra.

Burgemeester Brokxlaan 20
Het Ontdekstation013

Ontdekstation013 is een mooie oude fabriekshal in de Spoorzone in Tilburg waar vroeger de treinen werden gerepareerd. Nu kunnen kinderen en jongeren vanaf 4 jaar er via allerlei workshops en programma’s op een speelse en creatieve manier hun talenten ontdekken op het gebied van techniek en wetenschap.

Goirkestraat 96
Textielmuseum

In 1827 werd de eerste stoommachine in gebruik genomen en groeide Tilburg uit tot een wolstad. De schoorstenen van de fabrieken verrezen overal in de stad en domineerden de skyline van de stad. In 1871 bevond meer dan 75% van de Nederlandse wolindustrie zich in Tilburg. De Goirkestraat was een van de belangrijkste straten met betrekking tot werkgelegenheid in de textielindustrie. Het textielmuseum is gevestigd in de voormalige wollenstoffenfabriek van C. Mommers & Cie. Hier wordt een combinatie getoond van informatie met betrekking tot het verleden, maar ook hoe in het heden textiel wordt vervaardigd.